The University of Kent
 
Haworth Tompkins were one of six practices short-listed to design a purpose-built centre for Music for the University of Kent. The proposals consisted on a new building that would be a prominent feature in the otherwise nondescript campus. A tall colonnade defined a major public route into the campus leading to a new courtyard between the new building and an existing cinema providing a new social hub. The centrepiece of the new music facilities was the main auditorium, seating an audience of 350 for orchestral and choral performances as well as rehearsal. The building also contained practice rooms and a large rehearsal room.

 
Contract Details

The University of Kent: Centre for Music

Address: The Coyler-Fergusson Building, Canterbury
Completion Date: Competition Shortist 2009
Construction Cost: £4.6M
Client: The University of Kent
Structural Engineer: Price & Myers
Service Engineer: Skelly & Couch
Theatre Consultant: Charcoalblue
Acoustic Engineer: Paul Gillieron Acoustic Design