James Allen's Girls' School
 
Haworth Tompkins were asked to take part in a competition for a new music centre for James Allen's Girls School in Dulwich, South London. The brief called for a new performance space to seat 500, with new classrooms, rehearsal rooms and a sixth form centre. The naturally ventilated auditorium was clad in a perforated brick screen and gave the new facility a strong visual identity when set against the backdrop of the existing school buildings and created a series of new spaces that integrated the new facility with the existing structure of the school.

 
Contract Details

James Allen's Girls' School: Community Music Centre

Address: East Dulwich Grove, London
Completion Date: Competition 2008
Client: James Allen's Girls' School
Structural Engineer: Price & Myers LLP
Service Engineer: Skelly & Couch
Theatre Consultant: Charcoalblue
Acoustic Engineer: Paul Gillieron Acoustic Design
Cost Consultant: Bristow Johnson & Partners